Híreink

Teljes kép

A munkáltatói gondoskodás hatása a munkavállalói produktivitásra

Világtendencia, hogy a covid-járvány óta a vállalatok - és persze az egyének- részéről is a mentális és fizikai egészség megőrzése tekintetében jelentős változást észlelhetünk: a munkáltatók fontosnak tartják a munkahelyi jóllét megteremtését, melybe az egészségmegőrzés is beletartozik.

A prevenció jelentősége felértékelődött, s ahogy azt az amerikai Forbes Magazin is megállapította: „Egyre fontosabbá válik a munkáltatók számára az edzés és wellness ösztönzése munkavállalóik körében, ezért számos olyan technológiai megoldás fog előtérbe kerülni, melyekkel nyomon tudják követni a munkahelyi jóllét mértékét.

Várhatóan egyre több és több munkáltató fog alkalmazni olyan megoldásokat és technológiákat, melyekkel promotálni tudják az egészségügyi tevékenységeket.

Az olyan szolgáltatás, mint az pl. az AYCM SportPass, mely széleskörű és változatos sportolási lehetőségeket biztosít megfizethető áron, az egyik legjobb módszer arra, hogy a munkáltatók a prevenciós jellegű egészségvédő programot kínálhassanak a munkatársaiknak.

Az AYCM SportPass csábító vonzereje a sokszínűség: szinte bármilyen sport, szabadidős tevékenység űzhető vele, az ország 130 településén. A crossfit, SUP, e-bike túra, gerinctorna, gyógytorna, falmászás, golf, korcsolya, modern balett, art-jazz, padel, wing tsun kung-fu, trx, aerial jóga csak a különlegesebbek a sokszáz mozgástípus közül, de természetesen a csoportos órák, fitnesztermi edzések, uszodai szolgáltatások is igénybe vehetők az AYCM SportPass-szal.

Ennyiféle mozgásformából, helyszínből már mindenki meg tudja találni az életkorának, habitusának, egészségi állapotának, kedvének megfelelő elfoglaltságot.

Ma a vállalatok egyik legnagyobb problémája, melyet home-office elterjedése involvált: a közösségi élet. A csoportkohézió szinte teljesen eltűnt azon vállalatok életében, ahol sokan dolgoznak otthonról, s a közös élmények hiánya gyengíti a vállalathoz való kötődést, így sokkal nagyobb is a fluktuáció ezen cégeknél.

Nagyon nagy szerepe van a munkahely által szervezett sportnak a közösség, a csapat építése terén is, hiszen, ha közösen elmennek a munkavállalók télen korcsolyázni, vagy nyáron wake-boardozni, ketrecfocizni, golfozni, gokartozni stb., az kiválóan alkalmas az egyes egységek összekovácsolására. Az olyan munkavállaló, aki jól érzi magát a munkatársai között, nehezebben hagyja el a pástot.

A munkaidőn túli rekreálódási lehetőség, melyet az anyavállalat, maga a munkáltató biztosít,-  jó esetben finanszíroz is-, annak a gondoskodó vállalatnak az  imázsát mutatja, mely segíti a szervezeteket úgy a toborzásban, mint a munkaerő megtartásában is.

Az a munkaerő, mely érzi munkaadója törődését lojálisabb, elkötelezettebb, mint az effajta odafigyelést nélkülöző munkavállaló. A kipihent, a napi stressz után aktívan rekreálódott munkavállaló teljesítménye, hatékonysága, kreativitása megnő, melyből a vállalat csak profitálhat.

www.allyoucanmove.hu