Híreink

Teljes kép

Ezt csináld, ha valaki nem akar válaszolni a kérdésedre - 14 pszichológiai trükk, ami megkönnyíti az életed

Olyan pszichológiai trükköket mutatunk, amikkel sokkal könnyebbé teheted az életed, az emberekkel való kapcsolatteremtést, a stresszes szituációk kezelését. Mindenkinek ismernie és használnia kellene őket!

 

Te kellesz -Egy csapat nevető illető között az ember mindig arra az emberre néz, akihez a legközelebb érzi magát.

Rágj -Ha nagyon ideges vagy, kezdj el rágózni vagy enni valamit. A rágás azt az üzenetet küldi az agyadnak, hogy nem lehetsz veszélyben, hiszen éppen falatozol.

Dühre nyugalom - Ha valaki nagyon dühös rád, kiabál veled és megszégyenít, maradj nyugodt, és ne cselekedj elhamarkodottan. Az „ellenfeled” várhatóan még dühösebb lesz, ám később pont emiatt fogja szégyellni magát.

Meggyőző szemkontaktus - Ha kérdezel valakitől valamit, és ő csak részben válaszol, akkor tartsd meg vele a szemkontaktust és maradj csendben. Észre fogja venni, hogy nem vagy megelégedve, és tovább fog beszélni.

Boldog mosoly - Ha boldog akarsz lenni, mosolyogj! Becsapod vele az agyad, és előbb utóbb tényleg vidám leszel.

Ne mondd, ne írd - Ne mondd vagy írd le, hogy úgy gondolom, úgy hiszem. Csak azt sugallja, hogy bizonytalan vagy önmagadban.

Ők csak barátok - Állásinterjúk előtt mindig képzeld azt, hogy a legrégebbi barátaidnak fogsz mesélni magadról, a szándékaidról. Sokkal jobban fel fogsz engedni.

Izgalom és boldogság - Ha találkozol valakivel és boldogan, izgatottan fogadod, akkor a következő alkalommal, amikor összefuttok, ő is boldogabban és izgatottabban fog viszonyulni hozzád. Csak halkan jegyezzük meg: a kutyák is mindig ezt a trükköt vetik be.

Nagy helyett a kicsi - Az emberek szívesebben tesznek meg egy apró szívességet, ha előtte visszautasítottak egy-két nagyobbat.

Stressz? Nem! - A stressz legtöbb fizikai tünete (gyors légzés, felpörgött szívverés) megegyezik a vidámsággal. Ha legközelebb egy stresszes szituációba kerülsz, próbálj kihívásként tekinteni rá, és máris derült lesz az egész.

A magabiztosság számít - Nem nagyon lehet különbséget tenni aközött, hogy valaki magabiztos vagy tényleg tudja, mit csinál. Ha jó a fellépésed, akkor a legtöbb ember fel fog nézni rád.

A tükör a megoldás - Ha ügyfélszolgálatnál dolgozol, akkor tegyél egy tükröt a hátad mögé. Az emberek sokkal kedvesebbek lesznek veled, mert senki sem szeret bunkónak tűnni - jelen esetben saját maga előtt.

Reszkessetek randizók - Az első randin mindenképpen valami izgalmas programra menjetek - azt a bizsergő érzést, amit a félelemmel vegyes adrenalin fog okozni, mindig egymáshoz kötitek majd.

Milyen színű a szemed? - Amikor találkozol valakivel, próbáld meg megállapítani a szeme színét. Szimpatikusnak fognak találni, ha látják, hogy szemkontaktust tartasz.

 

Forrás: Femcafe