Híreink

Teljes kép

beneFit Prize 2019 - for Happy Employees

 A vállalati egészségkultúra az új CSR
A beneFit Prize célja azon vállalatok díjazása, és bemutatása, kik a társadalmi felelősségvállaláson immár a dolgozókba fektetett egészségprogramot értik.
 
Az All You Can Move SportPass (AYCM) a Humánpolitika.com Közhasznú Egyesülettel közösen 2019-ben megalapította a beneFit Prize díjat az alábbi 2 tényező mentén:
 
- A 20 éve működő AYCM azért tartotta fontosnak a díj életre hívását, mert meggyőződése, hogy ma egy vállalat társadalmi felelősségvállalása a munkavállalói egészségkultúrán kell, hogy alapuljon, hiszen az egészséges életmódra nevelés össztársadalmi érdek, melynek magyarországi elterjedéséhez erőteljesen hozzájárultak az egyre növekvő Klubtagság révén, hiszen megalakulásuk óta 500 ezer embert sikerült rávenniük a rendszeres sportolásra.
 
A szabadidősport területén végzett önkéntes tevékenysége a társadalom számára olyan munka, mellyel közvetlen hatást gyakorol a fogyasztási szokásokra, sőt az általuk kitalált üzleti és értékesítési modellel alakítja azokat, immár divatot és szubkultúrát teremtve.
 
- A Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület 9. éve a HR szakma kihívásait kutatja, és jelen kor problémáira keresi a megoldásokat.
 
Mivel úgy véli, hogy az a szervezet, mely hatékonyságnövelésre, profitmaximalizálásra törekszik, annak a munkáltatói gondoskodást, s ebben a legfontosabb szerepet játszó vállalati egészségkultúrát felsővezetői elkötelezettséggel, vállalati szintű stratégiai prioritássá kell tennie, s már nem elég HR-gesztusként gondolni ezekre az intézkedésekre.
 
A vállalati egészségkultúra ugyanis nem csak az egyén szintjén jelenik meg, eredményez produktívabb, kreatívabb, motiváltabb, kevesebbet betegeskedő munkavállalót, hanem értékteremtő spirálként megjelenik a vevői oldalon is, mint pozitívabb brand-image, mint jobb minőségű szolgáltatás, pénzügyi szinten pedig, mint nagyobb bevétel és kisebb költség, azaz magasabb jövedelmezőség.
 
Makroszinten pedig egészségesebb és boldogabb társadalmat teremt.
 
E két mezsgye találkozása hívta életre a beneFit Prize díjat, mely pharos kíván lenni a munkaerőpiac mindkét szereplője számára:
 
1) A munkavállalók számára:
 
A díj célja, hogy a vállalati gondoskodást láthatóvá tegye, üzenetet küldjön a pályakezdő vagy munkahelyet váltó munkavállalók számára azokról a tényezőkről, melyekről egy álláshirdetésben nem tudnak beszámolni, holott mégis ezek a „rejtett” faktorok segítenek a döntésben, és marasztalják sok évig a dolgozókat az adott vállalatnál, csökkentve ezzel a munkahelyi frusztrációt, stresszt és az annyira rettegett fluktuációt.
 
Mivel a díjazott munkáltatók védjegyként használhatják a logót, egyrészt magukat pozícionálva, másrészt pedig irányt mutatva a munkavállalók számára, ezzel lerövidítve az álláskeresés procedúráját. A védjegy segít számukra szelektálni a munkáltatók között, hogy könnyen megtalálhatják a nekik való munkahelyet, de leginkább a nekik való munkakörnyezetet.
 
A vállalati egészségkultúra elemei egy regiszterbe kerülnek, s a munkavállaló ezt az alkalmazást használva választhatja ki a számára legbarátságosabb munkahelyet, azon szempontok alapján, melyek személyre szabottan, épp számára a legfontosabbak.
 
2) A munkáltatók számára:
 
Szeretnénk bemutatni és a széles nyilvánosság elé tárni, azon kis-, - közép-, és nagyvállalatokat, kik munkavállalóikat tartják a vállalat legfontosabb és legértékesebb szereplőinek, ezzel erősítve a cég munkaerőpiaci pozícióját a leendő munkatársak bevonzására, s a lojalitás erősítésére a már ott dolgozók számára is.
 
A díjazott vállalatok példaként állhatnak minden sikerre törő szervezet számára, hiszen a jól megtervezett és átgondolt egészségkultúra lojalitást növel, a különlegesség érzetét kelti, s olyan plusz törődést közvetít, mely túlmutat a versenyképes fizetésen és a babzsákon.
 
A pályázat célja a vállalati egészségkultúra széleskörű vizsgálata az alábbi faktorok mentén:
  • Prevenció - szűrővizsgálatok, életmód tanácsadás stb.
  • Egészséges táplálkozás - (egészséges étel-választék a menzán, gyümölcsnap stb.)
  • Munkahelyi sport - AYCM SportPass, tömegsportversenyeken való közös részvétel, sportnap stb.
  • Egészségbiztosítás
  • Rekreáció - masszázs, meditációs programok stb.
  • Munkakörnyezet – ergonomikus bútorok, gerincbarát székek, csökkentett zajszint, szemkímélő képernyő stb.
  • Dohányzásról való leszoktatás – kezelések, leszokást ösztönző programok, versenyek stb.
  • Mentális egészség – coach, pszichológus, pihenőszoba, közösségi tér, extra szabadnap stb.
  • Környezettudatos közlekedés - járműflotta-választás
A beneFit Prize pályázat keretein belül a pályázó vállalatnak lehetősége van bemutatni minden olyan módszert és programot, amellyel gondoskodó, egészségtudatos vállalatként támogatják a munkavállalói jóllétet.
 
A pályázatok beadása és elbírálása két körös rendszerben történik, először a szakmai zsűri bírálja el a pályázatokat, majd a pályázók önálló marketingfelületként is kezelhető microsite-on mutathatják be legjobb gyakorlataikat, melyekre közönségszavazatokat gyűjthetnek.
 
Ha a wellbeing Nálad is prioritás, akkor mutasd meg magad a beneFit Prize-on, pályázz a gondoskodó vállalat címért!
 
Nevezés: 2019. szeptember 9-től, kis-, közép-, és nagyvállalati kategóriában.
 
A pályázat leadásának határideje: 2019. október 27.
 
Díjátadó Gála: 2019. november 11., Haris Park
 
https://www.benefitprize.hu/

 

 
www.benefitprize.hu