Híreink

Teljes kép

4 tipp, hogy jól érezzük magunkat a munkahelyünkön

10 ezer napot töltünk életünk során a munkahelyünkön, ráadásul sokunk irodában, a számítógép előtt görnyedve teszi mindezt. Túlórázunk, folyton rohanunk, alig vagyunk otthon, nincs időnk sem edzeni, sem kipihenni magunkat. Könnyen felborul fizikális és mentális egyensúlyunk, miközben jó közérzetünk is odalesz. Hacsak nem teszünk aktívan a fentiek ellen.

Ismerős a fent vázolt helyzet? Nem vagyunk egyedül! A magyar munkavállalók több mint 50 százaléka váltana munkahelyet akkor, ha olyan ajánlatot kapna, ahol az egészségre pozitívan ható juttatások szélesebb körűek – erre mutatott rá a beneFit Prize-hoz kapcsolódó reprezentatív kutatás eredménye. Rohanó világunkban különösen fontos az egészséges étkezés támogatása, az inspiráló munkakörnyezet és adott esetben sportolási lehetőségek biztosítása is. Bár ez a munkáltatónk feladata, mi is tehetünk azért, hogy jobban érezzük magunkat munka közben:

1.      Eddzünk még a munka előtt!

Érdemes egy órával hamarabb felkelnünk azért, hogy elmenjünk futni egyet, vagy meglátogassuk a hozzánk legközelebbi edzőtermet. Testmozgás után sokkal frissebbek leszünk egész nap, és a munkánkat se érezzük majd annyira stresszesnek.

2.      Álljunk fel és sétáljunk!

Óránként egyszer mindenképp álljunk fel a székünkből, nyújtózkodjunk és tegyünk egy kört az irodában. Ezek remek alkalmak elmenni egy pohár vízért, sétálni az udvaron és kiszellőztetni a fejünket.

3.      Üljünk át egy fitneszlabdára!

Ha már nagyon kényelmetlen a székünk, akkor dolgoztassuk meg a derekunkat és üljünk a labdára. Az a fontos, hogy egyenes háttal üljünk, illetve az alsó és a felső lábszárunk, valamint a lábunk és a törzsünk is 90 fokos szöget zárjanak be egymással.

4.      Ha betegek vagyunk, irány az ágy!

Ha rossz a közérzetünk, felment a lázunk, akkor semmiképp se menjünk be a munkahelyünkre! Ha van rá lehetőségünk és még nem döntött le teljesen a nátha, akkor feküdjünk le a kanapéra, tegyük magunk mellé a laptopunkat és a forró teát, és így küldjük el a legfontosabb e-maileket.

Forrás: blikk.hu