Híreink

Teljes kép

2022 legfontosabb fitnesz és wellness technológia trendje

Mindenki érezte a járvány hatását: az életvitelünk felborulása, az iskolák bezárása, az otthoni munkavégzés irányába történő nagymértékű átállás és az általános szorongásos zavar miatt 10 amerikai felnőttből legalább 4 aggódik mentális egészsége miatt a járvány 2020-as kezdete óta. Ezen tényezők vezettek a relaxáció, a meditáció és a mindfulness iránti érdeklődés növekedéséhez, illetve a különböző okos technológiák és eszközök alkalmazásához, melyek számtalan embernek segítenek abban, hogy nyomon tudják követni fizikai erőnlétüket. Ezek miatt 2022 lehet az az év, amikor a mentális és fizikai egészségügyben is jelentős változásokat láthatunk.

Ezek a változások különösen a munkahelyeken történő új megoldásokban jelenhetnek meg. A járvány rendkívüli hatással volt a munkavállalókra, akiknek juttatása és megélhetése bizonytalanná vált. Ennek eredményeként az elmúlt két év új kihívások elé állította a munkáltatókat a munkavégzéssel kapcsolatos minden területen. A járvány által érintett munkaterületek közé tartozik a munkahelyi wellbeing. Sok szervezet került olyan helyzetbe, ahol nem volt más választása, mint átgondolni és átformálni a munkavállalói jóllét terveit és befektetési területeit.

Ahol a bezárások korlátozhatták az edzőterembe való eljutást, vagy bizonyos esetekben akár a házból való kijutást is, ott 2020-ban és 2021-ben rengeteg otthoni edzést segítő alkalmazás és megoldás jelent meg. Ezek a trendek 2022-ben is megmaradnak, miközben néhány technológiai trenddel kiegészülnek. A Forbes egy cikke ezekbe a trendekbe ad bepillantást, melynek egyik kiemelkedő része a munkahelyi jóllét technológiai változásokról szóló előrejelzése.

A munkáltatók számára egyre fontosabbá válik a fitnesz és a wellness ösztönzése a munkatársaik körében, így 2022-ben előtérbe kerülnek a munkahelyi jóllét nyomon követésére kialakított technológiai megoldások. Arra számíthatunk, – különösen a nagyobb cégek esetében – hogy több munkáltató alkalmaz majd technológiát az egészségügyi tevékenységek – például az edzőterem látogatása – promotálása érdekében. Az olyan platformok, mint az AYCM SportPass vagy a Gympass egyesítik a fitneszalkalmazásokat az edzőtermi tagságokkal és órákkal, így a munkáltatók különféle programokat kínálhatnak munkatársaiknak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy olyan megoldásokat válasszanak, amelyek megfelelnek egyedi igényeiknek. Az ilyen platformok világszerte számtalan munkáltató és munkavállaló számára fognak megoldást jelenti, hogy a pandémia okozta negatív hatásokat csökkenteni lehessen a munkahelyek által.

 

Forrás: https://www.forbes.com/sites/bernardmarr/2022/01/26/the-5-biggest-fitness-and-wellness-technology-trends-in-2022/?sh=196f694f7cad