Híreink

Teljes kép

beneFit Prize díjátadó: dr. Mihalik Zsuzsa a díj alapítójának megnyitó beszéde

Szép és örömteli délutánt kívánok mindenkinek!

A BeneFit céljáról nem szeretnék sokat beszélni, hiszen ahogy azt az Államtitkar Úr is említette, az egyik cél a munkaerő itthon tartása, melyhez kulcsot, megoldást nyújthat a BeneFit Mozgalom.

A beneFit Mozgalom másik küldetése: rábírni a döntéshozókat arra, hogy adókedvezményben részesítsék azokat a vállalatokat, kik áldoznak a vállalati jóllét, a vállalati egészségkultúra megvalósítása érdekében.

El szeretnénk érni, hogy ne a bérhez hasonló adóteher sújtsa ezeket az intézkedéseket, hanem a SZÉP kártyához hasonló, 35%-os adót kelljen ezen elemek bevezetése után fizetni.

Hacsaknem 0 százalékost…

Szóval nem szeretnék sokat beszélni a beneFit-ről, hiszen azért pályáztatok, mert mindannyian felismertétek ennek a mozgalomnak a jelentőségét.

Inkább egy személyes történetet szeretnék megosztani Veletek.

Makrancos, nehezen kezelhető gyerek voltam, de Édesapám orvosként jól ismerte az emberi természetet. Megfigyelte, hogy versenyző alkat vagyok, és mindent versennyé alakított, ezzel konvertálta át az ellenállást cselekvéssé. A habitusom azóta sem változott. Szeretem és fontosnak tartom a versenyt, mert megsokszorozza az energiát, előcsalogatja a kreativitást, és Lázár Ervin mesehőse, Aromók, fékezhetetlen agyvelejű nyulak leszünk általa.

A BeneFIT Prize is egy verseny.

De ez egy olyan verseny, ahol nem a díjazott a legnagyobb nyertes.

Hanem egy harmadik fél.

A nevető harmadik.

A MUNKAVÁLLALÓ!

 

Ő ennek a díjnak az igazi nyertese, hiszen Ő kapja meg mindazt a jóságot, BeneFit-et, törődést, gondoskodást, melyről a díj szól.

A beneFit pályázatot megelőzően megkérdeztünk a magyar munkavállalókat, hogy milyen preferenciák alapján választanak munkahelyet, és mi az, ami elkötelezetté teszi őket. 5300 munkavállaló adott választ kérdéseinkre. A teljes korfa esetében a 6-ik helyre tették a jó fizetést, ez a Z generáció tagjainál már csak a 7-ik helyre volt elég.

Megelőzte a fizetést a tanulási, fejlődési lehetőség, a jó munkahelyi légkör, a karrierlehetőségek, a work-life balance megléte.

A tavalyi felmérésben a jó fizetés 31% pontot kapott, ez 2019-re már csak 23%-ra zsugorodott, mely azt jelenti egyrészt, hogy a honi fizetések kezdenek felzárkózni a nemzetköziekhez, - az idén 10%-al emelkedtek átlagosan a magyar fizetések- illetve más, inkább a közérzetre ható tényezők erősödnek fel.

Tudjuk, hogy a munkavállaló céget választ, de a főnököt hagyja el. Ha a főnök bármikor pótolható erőforrásnak tekinti a munkatársait.

Azonban annak az 57 cégnek a vezetője, HR-ese, akik most pályáztak a díjra, nem így gondolják. Ők tudják, hogy a legfontosabb érték - és nem erőforrás- A MUNKAVÁLLALÓ. Aki számára magasabb élményt kell nyújtani, mint a vásárló/partner/ügyfél/üzletfél számára. Az Ő boldogsága, elégedettsége, testi-lelki egyensúlyának megteremtése kell, hogy legyen az ÚJ TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS.

Ti, cégvezetők, HR-esek, kik most itt vagytok, Ti ezt már mind tudjátok.

Rengeteget dolgoztatok, agyaltatok azon, hogy hogyan lehetne boldoggá, elégedetté, motiválttá, elkötelezetté  tenni kollégáitokat. Ti már megadjátok mindazt a dolgozóitoknak, amitől nem gombóccal a gyomrában, hanem örömmel megy be dolgozni. Már nem is munkának éli meg az együtt töltött időt, hanem közös játéknak. A munkahelye a második otthona, mert ugyanolyan komfortossá tettétek.

Ti vagytok az úttörők, akik mutatjátok az utat.

Példát mutattok, mindenki arra kíváncsi, vajon Ti hogyan csináljátok?

Mert Ti már tudtok valamit...

Ezért neveztük el a beneFIT Mozgalom első évét Pioneer-nak.

A következő évi BeneFit pályázók már a Ti megoldásaitokat próbálják majd ellesni, ez a Teaching időszak, a harmadik évben pedig már zsűritagként, mint Professional segítitek majd a pályázókat.

De most, Ti, akik pályáztatok, mind az 57 cég, nyertesek vagytok, és nyertes az a 300 ezer munkavállaló, kik Nálatok dolgoznak!

Mert Nálatok jó dolgozni!

Vigyétek hírét országnak-világnak, legyetek büszkék magatokra, ahogy mi is nagyon büszkék vagyunk Rátok!