Kutatásaink

Teljes kép

A Humánpolitika.com és AYCM átfogó kutatása a munkahelyi egészségfejlesztésről és a munkavállalók sportolási szokásairól

2013 szeptemberében indítottuk el az első  Átfogó Kutatásunkat a Munkahelyi Egészségfejlesztésről és a Munkavállalók Sportolási Szokásairól.

A felmérést ezt követően minden évben elvégeztük. Jelen tanulmány célja a 2013 és 2017 közötti felmérések eredményeinek az összehasonlítása, vajon történt-e változás az elmúlt 5 évben?

A felmérés célja mindenekelőtt az, hogy felhívjuk a figyelmet a munkahelyi egészségfejlesztés fontosságára, valamint hogy képet kapjunk, arról, hogy a vállalati egészségfejlesztés milyen szerepet kap a humán erőforrás prioritásai között, különösen a közösségi és a rekreációs sportlehetőségekre. Egyúttal azt kívánjuk feltérképezni, hogy milyen formában van módja a szervezetnek támogatni a sportolási lehetőséget a munkavállalók számára, valamint hogy mik a tapasztalatok és a jövőbeli tervek ezzel kapcsolatban. A kérdőívet 2013-ban mintegy 70 vállalat és több, mint 800 munkavállaló töltötte ki, 2017-ben pedig 124 vállalat és 5700 munkavállaló adott választ a kérdéseinkre.

Tanulmányunk két részből áll:

I.Az első részben vállalati, majd
II. Munkavállalói aspektusból vizsgáltuk meg hogyan gondolkodnak ma Magyarországon a munkahelyi egészségfejlesztésről a munkáltatók és a munkavállalók.

A teljes kutatás innen töltehető le.