Híreink

Teljes kép

Pihenés és rekreáció a munkahelyen

A sikeres munkavégzés nagymértékben múlik azon, hogy a kollégák jól érzik-e magukat a munkahelyi környezetükben.

Munkáltatóként mit tehetünk a kollégák jóllétéért és elégedettségéért?

  1. Alakítsunk ki pihenő és csöndszobát a munkahelyen

A pihenőszobák jó lehetőséget adnak a kikapcsolásra és feltöltődésre. A szusszanáson kívül ezek a helyek jó terepet nyújtanak az informális beszélgetésekhez, ötletelésekhez, vagy a gyors megbeszélésekhez. 

  1. Vezessünk be rendszeres munkahelyi masszázst

A rendszeres irodai masszázs pozitív hatásai:

  • Növeli a dolgozók hatékonyságát.
  • Kezelés hozzájárul egy jobb munkahelyi közérzet megteremtéséhez.
  • Elősegítse a munkahelyi egészségmegőrzést.
  • Csökkentve ezzel a betegállományban töltött napok számát.
  • Javítja a vérellátást és javítja a keringést.

Miért jó a munkáltatónak?

Csökkentheti a munkavállalók betegállományban töltött munkanapjainak számát. Betegségmegelőző hatását Magyarországon még nem mérték, de más országokból származó adatok szerint minden masszázsba fektetett forint négyszeresen térül meg a cégeknek. A masszázs eredményeképpen a páciensek mentálisan és fizikálisan felfrissülve térnek vissza a munkájukhoz. Javítja a munkamorált, valamint növeli a lojalitást a munkahelye iránt.

  1. A közösségi tér szerepe a munkahelyen

A munkavállaló nem robot, ezért fontos tudni, hogy elengedhetetlen a rövid szünetek tartása napközben, iktassunk be szüneteket vagy akár rövid sétákat is.

A finom kávé a gondoskodó munkahely része

A kávészüneteknek igenis jótékony hatása van a munka során, hiszen ezekből felfrissülve, újult erővel lendülhetünk neki a munkának.

Munkáltatóként biztosítsunk kávé és tea sarkot, ahol a finom szívet és testet melengető italok illata már megnyugtató hatású.

Kávézási szokások a munkahelyen? – Szegedi Dávid a Nespresso Professional Sales Managere válaszol.

„A Lyreco multinacionális irodaellátó vállalatnál területi képviselőként kezdtem pályafutásomat, később sales trénerként is tapasztalatokat szereztem. 2018-tól a Nespresso Professional hazai sales manager csapatát erősítem.

A magyarországi Nespresso Professional team tulajdonképpen egy cég a cégben, hiszen a Lyreco irodaellátó profilja mellett mi nem csak kávégépet és a hozzátartozó kávépárnát értékesítünk, hanem egy komplex szolgáltatást is. Egy életérzést adunk, ami magában foglalja a munkavállalói elégedettség növelését, támogatja az irodai well-being törekvéseket, a közösségépítést és a fenntarthatóságot is. Az irodai szolgáltatások mellett a hazai gasztronómiai életben is aktívan jelen vagyunk, számos fine-dining étterem és 4, illetve 5 csillagos szálloda tette le mellettünk a voksát.

Hiszünk benne, hogy egy minőségi csésze kávé elfogyasztása a napi rutinból kiszakít, segít ellazulni és ezáltal növeli a produktivitást. A Partnereinkhez rendszeres visszatérünk és edukációs jellegű kávé reggeliket szervezünk, megvizsgáljuk a kávézási szokásaikat, rácsatlakozunk belső szervezésű rendezvényekre és ezeket támogatjuk extra tartalmakkal is.

Többezer aktív partnerünket rendszeresen látogatva betekintést nyerhetünk a legújabb munkahelyi trendekbe és ennek megfelelően tudjuk szolgáltatásunkat fejleszteni és testre szabni. Sokféleképpen gondoskodhat egy vállalat a munkavállalóiról, azonban a minőségi kávézás hosszútávon minden nap motiválja a dolgozókat.

A díjmentes kávémegoldás nem a vállalatok méretével függ össze, a dolgozók támogatása és jutalmazása mindig egyéni eset.

A Lyreco anyavállalat tagjaként ma már több, mint 6000 ügyfélnek segítünk az irodai hétköznapokat szebbé, fenntarthatóbbá és élvezhetőbbé tenni.