Kutatásaink

Teljes kép

Munkaerőhiány: NEXON-OHE közös kutatás

Milyen okok, befolyásoló tényezők állnak a munkaerőhiány mögött? HR-stratégiák az ideális foglalkoztatási egyensúly érdekében.

Hazánkban a cégek jelentős számban és minőségben küzdenek a munkaerőhiánnyal. A társadalom/munkaerő határainkon belüli vándorlási hajlandósága igen alacsony, ezzel szemben bizonyos szakterületek munkavállalói egyre nagyobb számban választják a külföldi munkavállalás lehetőségét.

A Országos Humánmenedzsment Egyesület és a NEXON április 29. és május 13. között  kutatást végez, amely a következő kérdésekre keresi a választ:

- Milyen okok húzódnak meg a munkaerőhiány probléma köre mögött és milyen tényezők befolyásolják, hogy egyes iparágakban és földrajzi területeken nem találunk megfelelő mennyiségű és minőségű szakembert a hatékony szervezeti működésre?

- Milyen befolyásoló tényezőket kell megismerni és megvizsgálni ahhoz, hogy megfelelő HR-stratégiával rendelkezzünk?

- Milyen eszközöket kell alkalmaznunk annak érdekében, hogy elősegítsük vállalkozásunk „ideális” foglalkoztatási egyensúlyát?

Amennyiben munkáltatóként szívesen csatlakozna a felmérésben részt vevőkhöz, úgy erre a linkre kattintva eléri a felmérés kérdőívét.

 

Forrás: hrportal.hu