Híreink

Teljes kép

Biztosítások - Felelős munkáltatóként hogyan gondoskodhatunk a munkavállalóinkról?

Vezetőként problémát jelent a tehetséges, jól teljesítő munkaerő motiválása, megtartása és toborzása is.

Egy vállalat a gazdasági eredményességén felül akkor válhat igazán sikeressé, ha munkavállalóiról az anyagi megbecsülésen túl felelős munkaadóként is széleskörűen gondoskodik. A törődésnek, az odafigyelésnek egyik leghatékonyabb és legnépszerűbb formája lehet a élet- és balesetbiztosítás biztosítása.

A biztosítás az élet legnehezebb pillanataiban nyújt segítséget a munkavállalók számára, ezzel is bizonyítva azt, hogy munkáltatójuk az anyagi juttatásokon túl is kifejezi a megbecsülését.

Az élet-, baleset- és betegségbiztosítási csomag kitűnő megoldást nyújt arra, hogy munkaadóként kedvező, szabályos körülmények között értékes juttatást nyújtson munkavállalóinak.

Manapság a munkáltatóknak már arra is lehetőségük van, hogy az eltérő munkakörben dolgozó munkavállalók egymástól különböző biztosítási szolgáltatásban részesüljenek. A magasan képzett szakemberekről kiemelt szinten gondoskodhatnak, s tudásukat a hagyományostól eltérő módon, akár egyedileg is elismerhetik.

A vállalat a munkavállaló iránt érzett felelősségét, gondoskodását fejezheti ki, s ezzel az anyagi megbecsülésen túl növelik a dolgozó kötődését a vállalathoz. A megfelelően összeállított biztosítási csomag a munkavállaló számára hatékony védelmet biztosít a legkülönbözőbb veszélyek esetén is, mivel baleset esetén a biztosítottnak, a biztosított halála esetén pedig az örökösöknek, kedvezményezetteknek nyújt gyors anyagi segítséget.

A vállalati biztosítás sok esetben kedvezőbb díjjal köthető meg, mint az egyénileg fizetendő biztosítások. Egy hasonló biztosítási összeg esetén, kedvezőbb áron, csökkentett kockázati tényezők mellett valósítható meg a védelem; annak díja pedig a munkáltatónál jelentkezik, így a munkavállaló számára nem jelent plusz kiadást.

A témával kapcsolatban a Cherrisk by Uniqa vezérigazgatóját, Kurtisz Krisztiánt kérdeztük, aki Magyarország új biztosítási platformjának a CHERRISK-nek alapítója és ügyvezetője. Több, mint 20 év tapasztalattal rendelkezik biztosítási területen, a CHERRISK mellett az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatói pozícióját is betölti. Krisztián szerint a biztosítás egy jó dolog, csak jól kell csinálni, ezért is álmodta meg az új generációs biztosítási platformot, a CHERRISK-et, ahol az ügyfelek kiváló ár-érték arányú digitális biztosításokat köthetnek és ügyeiket is 100%-ban online intézhetik. Az osztrák UNIQA projektjeként megvalósult platform egy éves fennállása alatt több tízezer regisztrált felhasználót szerzett, és jelenleg is készül a nemzetközi terjeszkedésre. A CHERRISK közösségi kezdeményezéseivel eközben több millió forintot fordított jótékony célokra. A platform sikerét díjak is bizonyítják: az oldal megnyerte már az Év honlapja különdíját, az E-Banking Summit „Insurtech of the Year” díját, valamint a 2018-as Jogászdíjat pénzügyek és biztosítások kategóriában.

A csapatmunka jó dolog, csak jól kell csinálni

A munka egy olyan startupnál, mint a CHERRISK sokkal többről szól, mint hogy dolgozunk napi 7-8 órát, aztán elfelejtjük az egészet. A folyamatos fejlődés és innováció olyan tempót, és ebből fakadóan munkatársakat igényel, akik hivatásként fogják fel munkájukat, és szívvel-lélekkel végzik azt. Az ilyen embereket azonban mindennél jobban meg kell becsülni.

Lehetőség mindenkinek egy jobb életre

Ennek része az is, hogy odafigyelünk alkalmazottaink egészségére. A CHERRISK-nél mindenkinek jár például All You Can Move SportPass, hiszen ezzel az emberek kezébe adjuk a lehetőséget, hogy teljesebbé tegyék életüket. Egy egészségesebb, jobb kedvű és kiegyensúlyozott alkalmazott ráadásul jobban is dolgozik, ami a teljes csapatot segíti jobbá válni. Az aktívabb életre való buzdítás érdekében hoztuk létre a CHERRISK első alkalmazását, a CherryGO-t is. Az app mindenki számára elérhető, de jó látni, hogy a cégen belül is nagyon sokakat motivál a sétára, futásra, biciklizésre.

Büszkék vagyunk az eredményeinkre

Mindenkinek örülünk, aki az aktívabb életet választja, ám azokra külön büszkék vagyunk, akik valami kiemelkedőt érnek el. Nemrég például elkezdtünk #finisher kitűzőket osztani azoknak, akik valamilyen nagyobb eredményt mutatnak fel, például lefutnak egy (fél)maratont, vagy kerékpáros teljesítménytúrán vesznek részt. A maratoni befutókra csoportosan ki is megyünk, hogy ezzel is biztassuk sportolóinkat. Apróságok ezek, de alapvetően meghatározzák az egymáshoz való viszonyunkat, és azt, hogy a munkán kívül is elismerjük egymás teljesítményét.

Közös élményeket keresünk

Persze nem kell mindenkinek (él)sportolónak lennie, és ezt nem is várjuk el senkitől. A mozgásnak viszont van egy másik oldala is: a közösségi élmény. Épp ezért szervezünk rendszeresen közös kirándulásokat vagy egyéb, hasonló eseményeket. A CHERRISK-en belül külön „futófalka” is van.

Nemcsak a sportra figyelünk: minden hónapban szervezünk valamilyen közösségi programot, és megünnepeljük a cég szülinaposait is. A munkatársak között ráadásul komoly barátságok is kialakulnak, és munkán kívül is keresik egymás társaságát. Ezek mind olyan élményeket adnak, amelyektől a CHERRISK, mint rendszer jobban tud működni.

A CHERRISK szlogenjét kissé átírva úgy is mondhatnánk: a csapatmunka jó dolog, csak jól kell csinálni.