Híreink

Teljes kép

5 szabadtéri sport, amit érdemes kipróbálnod

Nyáron te is inkább a szabadba vágysz? Most adunk pár tippet, ha kimozdulnál!

Itt a nyár, és ahogy nő a hőmérséklet, úgy vágyunk egyre többet a szabadba - és egyre kevesebbet az edzőterembe. Annak érdekében, hogy nyárra meglegyen az áhított izmos alkat, ajánlunk most 5 mozgásformát, amit kint a szabadban is elvégezhetsz.

Ráadásul olyan helyeket gyűjtöttünk össze, amik All You Can Move kártyával is igénybe vehetőek, mostantól csupán 6 hónap hűségidővel! Hogy mi az az All You Can Move? Katt IDE és tudj meg róla többet.

 

Ha szeretsz úszni, akkor Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

17436214_1323636354378983_5076297190993124983_o

Forrás: Budapest Gyógyfürdői Facebook oldala

Kihagyhatatlan élmény, már csak azért is, mert itt a sportolási lehetőség mellett megkapod a patinás környezetet, elmerülhetsz a budapesti fürdőkultúrában, és élvezheted a welllness részleg minden kényelmét, a pezsgőfürdőtől a szaunáig. Ráadásul nem lehet rossz időpontban jönni: ha az időjárás nem kedvező, akkor úszás után jól esik kicsit üldögélni a termálvízben vagy a szaunában, ha pedig süt a nap, a szabadban napfürdőzhetsz is.

Hogyan közelíthető meg?

A fürdő nincs messze a Margit-híd budai hídfőjétől, így a 4/6-os villamos megállójától pár perc sétával elérhető.

Milyen sportolási lehetőségek vannak?

Két úszómedencét is találhatsz, mindkettő szabadtéri, az egyik 24, a másik 26 fokos vízhőmérsékletű. Az úszó vb versenyszámait nem véletlenül nem itt rendezik, de azért arra kiválóan alkalmasak a medencék, hogy pár száz métert úszkáljon bennük, aki sportolásra vágyik.

Milyen más extra szolgáltatás van még?

A Lukács Fürdő nagy előnye, hogy egy kiadós úszás után még annyi mindennel el lehet tölteni az időt. Pancsolni kicsit a wellness medencében, felfrissülni a szaunában, vagy netán befizetni egy masszázsra. Ha a Szaunavilágba is váltasz külön belépőt, akár szaunaceremónián is részt vehetsz.

Mi az extra élményfaktor?

Nem kizárt, hogy az úszómedencében melletted tempózik egy ismert művész – többekről is köztudott, hogy szívesen és rendszeresen járnak a Lukácsba. De az is kiemelendő, hogy akár egy fél napot is eltölthetsz itt, annyi mindent érdemes kipróbálni. Ha a sport mellett a gyógyulás is szempont, akkor tényleg igazán jó választás a Lukács-fürdő.

Melyik típusú kártyával vehető igénybe?

XXL-es All You Can Move kártyával.

Milyen extra költségek vannak?

A belépéskor 1500 Ft letétet kell fizetni, amit visszakaphatsz, ha nem fürdőzöl 2 óránál hosszabban. Ha maradsz tovább, akkor az a letétbe helyezett 1500 Ft-odba kerül mindösszesen.

Az alapbelépőhöz öltözőszekrény jár, ha kabint szeretnél, azért pluszban fizetni kell.

Egy sor dolgot kipróbálhatsz a belépőddel, a gyógykezelések, masszázsok jelentenek extra költséget, illetve ha szeretnéd igénybe venni a Szaunavilágot, az plusz 1000 Ft-ba kerül. (De ha egyszer kipróbáltad, rájössz, hogy megéri!)

Mit fontos még tudni?

Reggel 6-tól akár este 10-ig lehet a Lukácsban úszni, fürdőzni. Bár elfogadnak sokféle kártyát, a letétet csak készpénzben lehet kifizetni, ezért mindenképp vigyél magaddal. Úszáshoz ne felejtsd el az úszósapkát sem! Bővebb információkat itt találsz róla.

Mi az az All You Can Move?

Az ALL YOU CAN MOVE SportPass egy olyan multifunkcionális sportbérlet, mellyel országosan több mint 600 különböző sportlétesítmény - fitnesztermek, uszodák, boxtermek, jógatermek, mászótermek, atlétikai pályák, tánccentrumok, korcsolyapályák, golfpályák, squashpályák, teniszpályák illetve rúdtánc órák is - korlátlanul látogathatók. Akár naponta, minden nap más létesítményben! Hogy hogyan lehetsz tag és mikor igényelhetsz? KATT IDE!

mt_6

Ha szeretsz a szabadban edzeni, akkor Fitness Factory

13938201_1243526092333595_2745063032020501914_o

Forrás: Fitness Factory Facebook oldala

Voltál már úgy vele, hogy a fitneszteremben izzadva arra vágytál, miért nem lehet inkább szabadban tekerni spinning órán? A jó hír az, hogy a Fitness Factoryban erre is van lehetőség – a nagy tetőterasszal rendelkező teremben bátran igénybe veheted a szabadtéri pályát, sőt, nyáron jó eséllyel csoportos órát is választhatsz úgy, hogy az a levegőn legyen. Mindehhez még panoráma is jár, és ha úgy tartja kedved, napfürdőzhetsz is a teraszon. Na, kedvet kaptál egy igazán nyári hangulatú edzéshez?

Hogyan közelíthető meg?

1-es vagy 14-es villamossal a legegyszerűbben elérhető, de a M3-as metró Árpád-híd megállójától sincs nagyon messze a terem, amely a Materiál Center 5. emeletén található a Róbert Károly Körúton.

Milyen sportolási lehetőségek vannak?

Itt aztán van minden, amit egy fitneszteremben keres az ember: erősítőgépek 700 négyzetméteren, cardio-részleg, csoportos órák az alakformálótól a spinningen át a TRX-ig és crossfittig.

Milyen más extra szolgáltatás van még?

Sportolás után felkeresheted a wellness részleget, ahol szauna és tepidárium vár. Az igazi extra így a nyári hőségben a napozó terasz, ahol jól megpihenhetsz a nyugágyakban egy kemény edzés után.

Anyukáknak, apukáknak jó hír, hogy bizonyos idősávokban Kölyökkuckó is üzemel, így megoldható a gyerekfelügyelet, míg a szülők sportolnak egyet.

A fitneszteremhez tartozik egy szolárium, egy fodrászat és egy kozmetika is – ha esetleg a sportolást és a szépülést összekapcsolnád.

Mi az extra élményfaktor?

Egyértelműen a tetőterasz, ahol szabad levegőn sportolhatsz. És már említettük a napozóágyakat, amiket vétek lenne nem kipróbálni ilyen nagyszerű körülmények között.

Melyik típusú kártyával vehető igénybe?

L-es és annál nagyobb All You Can Move kártyával.

Milyen extra költségek vannak?

Bizonyos csoportos órák nem tartoznak az alapszolgáltatásokhoz, ezek után All You Can Move kártyabirtokosoknak is fizetni kell – 900-1200 Ft közötti különbözeti jegyek vásárolhatók. Bővebb információkat itt találsz.

Ha szeretsz teniszezni és/vagy futni, akkor BME Sporttelep

19531635_10209945325966684_1465352869_o

Jól esik munka után lekapcsolni és a szabadban vezetnéd le az energiáidat? Nincs is jobb, mint felkapni a futócipőt és kocogás közben kiszellőztetni a fejed? Vagy éppen vegyíteni a kellemest a hasznossal és ütögetés közben egy baráttal megvitatni a napi dolgokat, miközben a teniszlabdát passzolgatjátok egymásnak? Akkor itt a helyed!

Hogyan közelíthető meg?

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem sporttelepe a XI. kerületben a Petőfi-és Rákóczi híd között a Bogdánfy út 12 szám alatt található. 4/6 villamossal a Petőfi híd budai hídfőjétől, kb. 7 perc sétára érhető el, - az Infoparkon túl -, már egy csendesebb és fásabb környezetben találod.

Milyen sportolási lehetőségek vannak?

A szabadtéri szezonban, ami szeptember végéig tart, 5 db salakos teniszpálya, 8 sávos 400 m-es rekortán futópálya és 4 db homokkal borított strandpálya vár. Ha valami közösségi sportélményt keresel, bérelhetsz homokos strandröpi és kézipályát, de benevezhetsz egy meccsre a műfüves focipályán is a haverokkal. Ráadásul hétköznap éjfélig nyitva vannak.

Mi az extra élményfaktor?

A tűző naptól árnyas fák védtek bennünket, volt pad, ahova letehettük a cuccunkat, hatalmas órán figyelhettük az időt és bár viszonylag közel voltunk mindenhez, nem kellett a kocsik kipufogóját szívnunk. És nem csak az tetszett, hogy természetes, tiszta, rendezett környezetben sportolhattunk, de az alapvetően egyetemista és fiatal közönség miatt is jó érzés volt ott edzeni, nem éreztük magunkat ügyetlennek, vagy nem odavalónak annak ellenére, hogy először volt a kezünkben teniszütő.

Melyik típusú kártyával vehető igénybe?

All You Can Move kártyával a teniszpályát, a futópályát és a strandröplabda pályát használhatod. A futópályát már XS-es kártyával is, míg a teniszhez és a strandröplabdához legalább M-es kártyára lesz szükséged neked és játékos társaidnak.

Milyen extra költségek vannak?

Ha nincsen saját teniszütőd, a Sporttelepre belépve a portán is kérhetsz. Egy pár ütőt és három teniszlabdát 1000 Ft-ért bérelhetsz.

Mit fontos még tudni?

Ahhoz, hogy munka után lemehess egyet teniszezni, nem árt előre bejelentkezned, ugyanis a – főként a munkaidő utáni – idősávok könnyen betelnek. A Sporttelep hétköznaponként reggel 6.00-tól este 24.00 óráig, hétvégeken reggel 7.00 –től este 22.00-ig látogatható. A futópályáról ITT, a teniszről pedig ITT találsz több infot.

Tudtad_balaton

Ha szeretsz golfozni, akkor Academy Golf

19238227_1675189829222429_7652404559814736906_o

Forrás: Academy Golf Facebook oldala

Az Academy Golf Budapest egyike a főváros három golfpályájának, ám azok közül a legközelebb fekszik a belvároshoz. A budai hegyek tövéből gyönyörű panoráma nyílik a városra. Pár óra játék legalább annyira feltölti az embert, mint egy izgalmas kirándulás és egy wellness hétvége kombinációja. A játék során a kihívást a megőrzött, természetes növényzet, a bunkerek, valamint a kilences szakaszon található mesterséges vízakadály adják. A 9 szakaszos, par 30-as golfpálya teraszos elrendezésű, rövidebb és hosszabb szakaszok egyaránt vannak rajta. Nem kell, hogy profi golfos legyél, hiszen teljesértékű driving range és gyakorlóterület áll a vendégek rendelkezésére.

Hogyan közelíthető meg?

Ha autóval mész, akkor a Bécsi út felől közelíthető meg, a vendégeket 64 ingyenesen használható parkolóhely várja. Tömegközlekedéssel is könnyű eljutni a pályára: az 1-es, a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosok, valamint a 137-es, a 160-as, a 237-es és a 260-as buszok megállói néhány perc sétára találhatók.

Mi az extra élményfaktor?

Elsősorban a budai panoráma! :) De nem elhanyagolható, hogy a pálya mellett található a Pázsit Étterem, ahol frissítők vagy kiváló ár/érték arányú fine dining fogásokat kóstolhatunk. Persze az étteremben a nem golfozó és a gyakorló játékosoknak is bérelt helyük van.

Melyik típusú kártyával vehető igénybe?

M-es és annál nagyobb All You Can Move kártyával.

Milyen extra költségek vannak?

Egy kosár golflabda (56 db) használható fel alkalmanként. Ha nincsen saját ütőd, a helyszínen 500 Ft-ért bérelhetsz.

Mit fontos még tudni?

A pálya vonalvezetése nagyon izgalmas, 6 darab par 3-as és 3 darab par 4-es szakasz váltja egymást, a szintkülönbségek az egyes szakaszokon jelentősek, így a lejátszás során amúgy is nagyon hangsúlyos rövid játékra még nagyobb hangsúly kerül. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt elérhetők csoportos és egyéni órák, amelyeket PGA-által kvalifikált oktatóik, köztük Popovits Barnabás, az Academy Golf Budapest Head Prója tarthat. Recepciójuk reggel 8 órától 19 óráig van nyitva a nyári időszakban. Pázsit éttermük pedig 9 órától 19 óráig üzemel. Bővebb információkat itt találtok.

 

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu